Παρατηρώντας ότι το πρώτο σήμα της ΕΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση) είναι copy paste από το σήμα της τηλεόρασης της Σοβιετική ένωσης κατέληξα πως 2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: 
1) Το επιτελείο Σαμαρά έχει πολύ χιούμορ, ή 
2) ο Σαμαράς βλέπει τον εαυτό του σαν ηγέτη που κάνει το καλό για το λαό του ακόμα κι αν τον πνίγει, όπως ο πατερούλης μας ο Στάλιν
Κι επειδή απορρίπτω το πρώτο μιας και μας έχει αποδείξει ο Αντωνάκης ότι... δεν το'χει καταλλήγω στο ευχάριστο συμπέρασμα πως ναι λοιπόν, έχουμε νέοελληνικό σταλινισμό! Χωρίς μουστάκι, αλλά με ματογυάλια! Χωρίς Σιβηρία, αλλά με μπόλικο νεοφιλελευθερισμό, επιστρατεύσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης!

                            Ήμουν στην ΕΡΤ την 1η μέρα και πραγματικά συγκινήθηκα εξαιρετικά. Είχα την τύχη να σφίξω το χέρι του Μανώλη Γλέζου, να μιλήσω με τους εργαζομένους, να δω σπουδαίους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους που ήρθαν ως αλληλέγγυοι, όπως ο Νίκος Μπογιόπουλος. Το κλίμα μύριζε ξανά αντίσταση - μια ευωδία την οποία είχα σχεδόν ξεχάσει. Μπράβο σε όλους τους εργαζόμενους που κρατούν ζωντανή τη δημόσια τηλεόραση. Μπράβο σε όλους τους καλλιτέχνες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Ανάμεσα τους και ο Σταμάτης Κραουνάκης που μαζί με το επιτελείο του ίσως μας χάρισε το καλύτερο έργο της καριέρας του, όταν έκραζε όλους τους πολιτικούς (για όσους δεν το είδαν: 
http://www.youtube.com/watch?v=0LUW5fNHL9Y).


                              Το μέλλον της ΕΡΤ και των εργαζομένων της δεν το ξέρω, αλλά τους στηρίζω. Ο λόγος είναι ότι μου έδωσαν ξανά ελπίδα - ξύπνησαν το λαό και μας χάρισαν μαγικές στιγμές. Τώρα είμαι πλέον σίγουρος πως θα ακολουθήσουν κι άλλες. Θα είμαστε εκεί. 

GreekRagnaroker 




















Leave a Reply.