Είναι καιρός τώρα που σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι αυτό το άρθρο. Τα περιεργάζομαι τα πράγματα λογικά, ηθικά, τεχνικά, συναισθηματικά και ιδεολογικά. Δεν είναι εύκολη η επιλογή αυτή τη στιγμή. 

                            Όντας ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από την αριστερά, τώρα θεωρεί ότι ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και ζει μόνιμα στο εξωτερικό, τα πράγματα θα έπρεπε να είναι απλά - Ψήφος σε κανέναν κι αντίσταση στους δρόμους. 

                             Η πιθανή είσοδος όμως της φασιστικής Χρυσής Αυγής στην ελληνική Βουλή με προβλημάτισε. Με έκανε να σκεφτώ αν θα πρέπει όλοι να ψηφίσουμε, για να μειωθούν τα ποσοστά των ναζιστών, ή αν θα πρέπει να αφήσουμε να γίνει κι αυτή η κατάντια μπας και βάλουμε ποτέ μυαλό. Φοβάμαι όμως πως κάποιοι δε θα βάλουν...       

                         Ας πούμε όμως ότι με το πιστόλι στον κρόταφο θα έπρεπε να διαλέξω κάτι να ψηφίσω, ποιο κόμμα θα ήταν αυτό; Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα: Το πάλαι ποτέ Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κόμμα μας το ΠΑΣΟΚ έφερε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, τη δέσμευσε μέχρι το 2030 με υποχρεώσεις, την έβαλε στο μνημόνιο, από το οποίο κάποιοι πλούτισαν και τώρα με τον "νέο" του αρχηγό, το Μπένι που πάει με όλα, εξυπηρετεί την ίδια πολιτική: Σκυμμένο κεφάλι στις τράπεζες και τα αφεντικά, καταπιέζοντας τον κόσμο. Με λίγα λόγια πρόκειται για το πιο διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο κόμμα στη χώρα που θέλει να μας πείσει ότι παλεύει για το καλό μας. Απορρίπτεται. 

                        Δεύτερο ευκολάκι είναι ο εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα, ο διάδοχος του "εθνικού κεφαλαίου" Κώστα Καραμανλή. Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς έβαλε όλους τους δικούς του στο μουσείο της Ακρόπολης, ούρλιαζε ενάντια στο μνημόνιο, έδιωξε τη Ντόρα Μπακογιάννη επειδή το στήριξε και στη συνέχεια το στήριξε και ο ίδιος. Αλήθεια τώρα γιατί δεν την παίρνει πίσω αφού συμφωνούν; Με λίγα λόγια μιλάμε για τον πολιτικό χώρο που μας έφερε στο χείλος του γκρεμού, έκανε τούμπες και πάει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και για έναν αρχηγό κόμματος παλαιού τύπου, ο οποίος αποκαλεί τα μικρότερα δεξιά κόμματα γκρουπούσκουλα, ξεχνώντας τη δική του Πολιτική Άνοιξη του παρελθόντος. Απορρίπτεται.

                       Η Ντόρα η Μπακογιάννη όπως είπαμε στηρίζει μνημονιακές θέσεις, και είναι όσο να' ναι... κόρη του πατέρα της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Από διαφθορά ξέρει πολύ καλά...Ζω και αναπνέω για την ώρα που θα ακούω τις δηλώσεις της όταν θα είναι εκτός βουλής! Απορρίπτεται. Ο Στέφανος Μάνος είναι λίγο πιο αξιοπρεπής, καθώς πήρε σωστή θέση στο θέμα των ταυτοτήτων πριν λίγα χρόνια. Δεν ξεχνάω ακόμα όμως πως ανέβασε τη βενζίνη 50 δραχμές μέσα σε 1 βράδυ όντας υπουργός οικονομικών. Δεν ξεχνάω επίσης ότι ήθελε επέμβαση του στρατού το Δεκέμβρη του 2008...Απορρίπτεται.

                     Ο Γιώργος ο Καρατζαφύρερ έχασε όλη του την αίγλη στην κοινωνία με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμιου, και τώρα πια έχουν πειστεί όλοι ότι δεν έχει καμιά απολύτως σταθερή πολιτική θέση για τίποτα. Θυμάμαι ήμουν στη Χαλκίδα πριν λίγο καιρό και μας μοίρασαν φυλλάδια του που έλεγαν στη μία σελίδα: Ο Γιώργος ο Καρατζαφέρης άλλαξε τις θέσεις του όταν χρειάστηκε", ενώ στην επόμενη έλεγε: "Δεν αλλάξαμε τις ιδέες μας" ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων! Ήρθε η ώρα το ακροδεξιό λαϊκίστικο τηλεκόμμα να λάβει ένα τέλος με τη μη είσοδό του στη Βουλή. Απορρίπτεται.

                     Για τους αποχαυνωμένους ναζιστές της Χρυσής Αυγής δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Και μόνο ότι θεωρούν ότι πρώτα είναι Έλληνες και μετά άνθρωποι δείχνει τη βλακεία τους. Είδα μια φωτογραφία σήμερα στο Facebook που έλεγε ότι: "Καθαρά έθνη υπάρχουν μόνο σε βρώμικα μυαλά". Τους το αφιερώνω. Και τους λέω ότι όταν θα έχουμε μια κανονική αστυνομία θα βρεθούν όλοι στη φυλακή, καθώς πρόκειται για εγκληματίες. Απορρίπτεται.

                    Ίσως η μόνη θετική εξέλιξη στη δεξιά να είναι η ανάδειξη του Παναγιώτη Καμμένου και της νεολαίας του των καμμένων βούρλων. Παρότι ολίγον γλοιώδης, δείχνει κάπως αξιοπρεπής και νομίζω ότι αν ήμουν δεξιός θα τον ψήφιζα για να έχω το κούτελο μου πιο καθαρό. Δεν είμαι όμως, και επίσης δε βλέπω να κάνει προτάσεις. Οπότε: Απορρίπτεται. 

                   Στην αριστερά τώρα: Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να ακολουθήσει τη θέση του Μύριζα. Δε μπορώ να καταλάβω πως υποστηρίζουν ότι πρέπει να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η επέκταση της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω και γιατί λένε ότι θέλουν να μείνουν στο Ευρώ, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν τους πιστεύω. Βλέπω έναν καιροσκοπισμό του ναι μεν αλλά από το Συνασπισμό ο οποίος προσπαθεί να δείξει ένα κιριλίκι ώστε να μην του φύγουν πολλοί ψηφοφόροι προς τον Κουβέλη. Απορρίπτεται. 

                 Για να πάμε στη Δημοσκοπική Αριστερά, όπου ο Φώτης ο Κουβέλης θέλει να πείσει με το κύρος του ένα μεγάλο κομμάτι του λαού να τον στηρίξει, και όχι μόνο παραδοσιακούς αριστερούς, όμως κανείς δεν τον πιστεύει ότι δεν πρόκειται να πάει με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Επίσης η ιδέα της σταδιακής απεμπλοκής από το μνημόνιο με τρομάζει! Χρειάζεται απεμπλοκή εδώ και τώρα! Απορρίπτεται. 

                Πάμε και στο τιμημένο ΚΚΕ. Ο παππούς μου που ήταν χρόνια στο κόμμα χρόνια έλεγε: "Δε θέλω να γίνεις κομμουνιστής. Θέλω να γίνω δημοκράτης", και αυτό είναι ένα από τα βασικά μου προβλήματα με το κόμμα του Περισσού. Έχοντας φάει κρανιά στο κεφάλι από Κνίτη το 2003 στο Πολυτεχνείο, ξέρω πως όταν "το κόμμα" αποκτά μεγάλη δύναμη τη χρησιμοποιεί και αλίμονό σου αν βρεθείς στο διάβα του... Όσο για τις θέσεις του, δεν καταψήφισε τις κομματικές χρηματοδοτήσεις, ενώ το 2011 η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι η έξοδος από το Ευρώ θα ήταν καταστροφή. Τέλος πρέπει να πω ότι ο Σταλινισμός και η διεθνής απομόνωση που πρεσβεύει το ΚΚΕ δε με εκφράζουν. Απορρίπτεται. 

               Την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. τη βλέπω με περισσότερη συμπάθεια, καθότι έχει τις πιο ριζοσπαστικές απόψεις από όλα τα αριστερά κόμματα. Όμως η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές οι συμπεριφορές των μελών της μοιάζουν με τους τραμπουκισμούς του ΚΚΕ - ειδικά όπου έχουν τη δύναμη εκείνοι, όπως στις φοιτητικές σχολές του Μετσόβιου. Δε μου ήταν ποτέ εύκολο να κάνω ένα διάλογο με κάποιον από τα ΕΑΑΚ καθώς ήταν πάντα έτοιμος για τσακωμό! Απορρίπτεται. 

               Τέλος θα σκεφτόμουν να ψηφίσω Οικολόγους - Πράσινους, μια και πιθανότατα θα έφερναν νέες πρωτοποριακές προτάσεις στη βουλή και ίσως να έσπρωχναν την κοινωνία προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, μετά τα παραμύθια του Παπανδρέου για την Πράσινη ανάπτυξη. Όμως ο φόβος μου ότι θα συνεργάζονταν με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με αποτρέπει. Απορρίπτεται. 

             Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πολλά για τα άλλα κόμματα. Έχω ακούσει καλά λόγια για το "Δημιουργία Ξανά" και χάρηκα που το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ μ-λ επιτέλους συνεργάζονται! Όμως από όλα τα υπόλοιπα πρέπει να ζητήσω ένα συγνώμη, μια και δεν τα έχω παρακολουθήσει. 

            Εν κατακλείδι, θα γυρίσω στην Ελλάδα για τις εκλογές, όμως δεν είμαι σίγουρος για το αν θα ψηφίσω. Αν όμως το ρίξω το βόλι, θα είναι κάτι μεταξύ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.(ς) και Οικολόγων ώστε να έμπαιναν στη βουλή, ή Σύριζα εάν ένιωθα ότι θέλω να καταγραφεί η ψήφος μου σε ένα υψηλό ποσοστό αριστεράς που μπορούσε να ταρακουνήσει λίγο τα πράγματα. Τους απορρίπτω και τους 3 παραπάνω σχηματισμούς όμως δε μου μένει και τίποτα άλλο για να διαλέξω. Φυσικά πρέπει να πω ότι θεωρώ εντελώς γελοίο ότι η αριστερά δεν ενώθηκε πριν τις εκλογές. Είναι τελείως απογοητευτικό αυτό το γεγονός και δείχνει ότι ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας που βρίσκεται η χώρα. Εάν είχαν αποφασίσει να συμπράξουν ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑ, ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ! Όμως όλοι θέλουν να διατηρήσουν τα μαγαζάκια τους δυστυχώς...

            Για εσάς τους υπόλοιπους που θέλετε να ψηφίσετε προτείνω τα εξής:
- Βυθίστε τη Χρυσή Αυγή, μην τη νομιμοποιήσετε
- Αποκαθηλώστε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Έχουν καταστρέψει τη χώρα, δεν αξίζουν την ψήφο σας
- Εάν είστε δεξιοί δώστε ψήφο στον Καμμένο καθώς είναι ο μόνος αξιοπρεπής
- Για όλους τους υπόλοιπους ψηφίστε αριστερά για να δώσετε ένα μήνυμα αντίστασης

            Όπως και να έχει φίλες και φίλοι η επόμενη μέρα των εκλογών θα σηματοδοτήσει την αρχή νέων κοινωνικών αγώνων, όπου εμείς θα είμαστε στο προσκήνιο. Εμείς θα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντισταθούμε στην εξαθλίωση. Κανένα κόμμα ή καμιά συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να μας βγάλει από το τέλμα από μόνη της...Οι εκλογές δεν είναι τέλος, αλλά αρχή. Καλή μας αρχή λοιπόν. 











Αθηναίος Πολίτης
4/29/2012 04:26:15 pm

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΣΕ ΒΟΗΘΑ ...

ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ... ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ ...

Η ΜΟΝΗ ΨΗΦΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΔΚΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ....

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ... ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ....

Reply
Dinos
4/29/2012 06:24:50 pm

Καλημερα,

ενδιαφερον αρθρο, το διαβασα με προσοχη καθως ειμαι κι εγω ελλην της (υποχρεωτικης) διασπορας. Δυο σχολια:
α) ο Καμμενος ειναι αυτο ακριβως που λεει το ονομα του... καμμενος εγκεφαλικα, κι αυτος και οι οπαδοι του. Λεει οχι στο μνημονιο αλλα χωρις ουδεμια αντιπροταση... κατι ανοησιες περι χρηματοδοτησης απο Ρωσους, Κινεζους κτλ και κατι για πετρελαια που θα εξορυξουμε (με τι λεφτα την επομενη της εξοδου απο το ευρω? εεε?).
β) ο Μανος ηταν ο μοναδικος ρεαλιστης πολιτικος που απο το 1992 εκρουε τον κωδωνα του κινδυνου.
Η Δημιουργια Ξανα (και η Δραση) ειναι για μενα οι μοναδικες φωνες λογικης και ρεαλισμου μεσα στο χαος του λαικισμου κια της βλακειας που μας δερνει σ αυτη τη χωρα. Φυσικα τα διαπλεκομενα καναλια δε τους δινουν αρκετο βημα ωστε να ακουστει η φωνη τους, αλλα πιστευω οτι ο κοσμος μεσω αλλων διαυλων (ιντερνετ) ενημερωνεται ικανοποιητικα.
Ευχαριστω και καλη συνεχει&a

Reply
lud
4/29/2012 06:36:15 pm

Δεν αναφέρεις ωστόσο το κόμμα του ΕΠΑΜ (Καζάκης). Όλο και θα τον έχεις δει και αν όχι δεν ΄χανεις τιποτα να κανεις ενα search στο google ή στο youtube...

Reply
5/28/2012 06:45:25 pm

Έχεις δίκιο φίλε. Τον μελέτησα τον Καζάκη και συμφωνώ σε πάρα πολλά μαζί του. Ειδικά στο ότι πρέπει να φύγουμε από το Ευρώ, αλλά και στο πως θα γίνει αυτό σωστά και συντεταγμένα

Reply
GDX
4/29/2012 07:21:05 pm

Το θολωμένο σου μυαλό σε οδηγεί σε υπερβατικές αναζητήσεις. Δεν υπάρχεις, απλά ζεις λάθρα. Εάν πιστεύεις πως ο πανύβλαξ Πάνος Καμμένος θα σώσει τη χώρα, τότε είσαι μακριά αξημέρωτος. Μακάρι οι πτωχοί τω πνεύματι.

Reply
Αυρίλιος
4/29/2012 09:33:16 pm

Έχεις, με το συμπάθειο, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, δυστυχώς, απόλυτη άγνοια σχετικά με το πού βρίσκεται η χώρα!
Ο Τιτανικός βυθίζεται κι εσύ βασανίζεσαι να διαλέξεις το κομμάτι που θα παίζει η ορχήστρα!

Reply
Antuan
5/1/2012 10:26:36 pm

1) Με καμία δύναμη δεν θα συνεργάζονταν οι Οικολόγοι Πράσινοι με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ!

2) Και ο Καμμένος είναι ένα λαϊκιστής που φωνάζει για να ξαναμπεί στη βουλή και να απειλεί το Σαμαρά.

3) Πράγματι οι Οικολόγοι Πράσινοι "θα έφερναν νέες πρωτοποριακές προτάσεις στη βουλή και θα έσπρωχναν την κοινωνία προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση..." όπως λέει το άρθρο.

Reply
5/28/2012 06:35:05 pm

I think you need to step back and look at this logically. The POSOK party made errors whilst in power. The people of Greece where left in the dark. My findings that the key voters that 18+ did not know who ran Greece. This problem arises when a political party does not engage with its people. Secondly the ruling party allowed itself to be bullied by Europe. This should not happen and allowed this problem to grow and grow.

That apart, look back at the formation of the Euro. Greece did not fill the criteria needed to take on the Euro so the sovereign debt crisis was marked from day one. Greece should have been in the Euro Zone as we are in the UK but without the Euro.

Greece now has to go through the pain of unravelling the crisis. There is no short term fix and will be painful. But dropping out of the Euro currency will hand back monetary police back to Greece. Allowing you to set rates that will promote growth and external investment. No matter how big a issue that anyone feels Europe is putting on Greece. Remember you are a tiny tiny part of the EU. There are bigger fish to fry like Spain & Italy.

Allowing parties like Breaking Dawn will cause further pain and damage to what is a beautiful country.

I have engaged myself loosely with the PASOK party to help them find a new way to ease the pain and engage the normal people so they understand what is happening and why.

Reply
5/28/2012 06:49:54 pm

I agree partly with what you say. I don't understand what you mean about Greece being part of the eurozone without having the euro? Do you mean, being part of the EU without having the Euro?
And secondly, do you believe Greece should leave the Euro or not?

Reply
5/28/2012 07:00:32 pm

Yes part of the EU - Sorry I get so use to referring to it as the Eurozone. but to be in the EU you do not need to adopt the € and give away the power to the like of Germany who seem to push others in the wrong direction. In times like these you need full control. What works for the power houses of Europe will not work for those struggling.

The UK does not have the €, Allowing us to implement further stimulus and interest rate changes to control inflation etc. However the UK is in recession again. This is due to our Government diving into Austerity too deep and too fast that has stifled growth.

5/28/2012 07:12:23 pm

I agree with you that Greece should be a part of the EU but not of the Eurozone. Greece needs to have monetary policy now

Reply
6/22/2012 05:52:54 am

Was just looking for a site like this, thanks

Reply



Leave a Reply.